Hřiby á la bordelaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 770.9 mg
- Vláknina 2271.5 mg
- Vitamín A 2271.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou.
-
3
Občas promícháme.
-
4
Dušené houby necháme dobře okapat.
-
5
Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno.
-
6
Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby.
-
7
Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut.
-
8
Ihned podáváme.