Hrušková žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 22 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 378 mg
- Vláknina 12179.5 mg
- Vitamín A 12179.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.
-
2
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.