Hrušková žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hrozinky
  • 500 g Hrušky
  • 30 g Mandle
  • 60 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 12 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 378 mg
  • Vláknina 12179.5 mg
  • Vitamín A 12179.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.

Komentáře k receptu