Dušený okoun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 675 mg
- Vláknina 20047.5 mg
- Vitamín A 20047.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby vykucháme, odřízneme ploutve, očistíme, potřeme máslem a ochutíme solí. Cibuli nakrájíme na plátky, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a trochu osmahneme. Do pekáčku vyskládáme ryby, přisypeme zeleninu, bazalku, šalvěj. Zalijeme vodou, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dusíme v troubě asi 25 minut. Odkryjeme a podle stavu tekutiny buď podlijeme, nebo necháme vyvařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné brambory v libovolné úpravě.