Dušený okoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 50 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Okoun říční
  • 50 g Karotka
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 675 mg
  • Vláknina 20047.5 mg
  • Vitamín A 20047.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby vykucháme, odřízneme ploutve, očistíme, potřeme máslem a ochutíme solí. Cibuli nakrájíme na plátky, karotku na kolečka, bylinky posekáme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a trochu osmahneme. Do pekáčku vyskládáme ryby, přisypeme zeleninu, bazalku, šalvěj. Zalijeme vodou, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dusíme v troubě asi 25 minut. Odkryjeme a podle stavu tekutiny buď podlijeme, nebo necháme vyvařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné brambory v libovolné úpravě.

Komentáře k receptu