Pórek v bešamelovém kabátku
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 3 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 42 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 83.2 mg
- Draslík 735.6 mg
- Vláknina 12736.6 mg
- Vitamín A 12736.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat.
-
2
Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko.
-
3
Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
-
4
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem.
-
5
Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.