Thajské rybí špízy s okurkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 103.4 mg
- Draslík 722.3 mg
- Vláknina 719 mg
- Vitamín A 719 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.
-
2
V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.
-
3
Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.