Krevetový salát s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 40 g Salát hlávkový
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 240 ml Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 159.1 mg
  • Vláknina 3125.5 mg
  • Vitamín A 3125.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Bulvu celeru očistíme, nakrájíme na tenké plátečky, které spaříme horkou vodou. Řapíky celeru posekáme nadrobno.

  • 2

    V míse promícháme krevety se zeleninou, přimícháme majonézu, smetanu, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Na dezertní talířky upravíme listy hlávkového salátu, na které poklademe krevetový salát.

Komentáře k receptu