Salsify pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1793 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 355.4 mg
- Vláknina 4020 mg
- Vitamín A 4020 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.
-
2
Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
-
3
Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.