Salsify pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 600 g Salsif
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1793 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 355.4 mg
  • Vláknina 4020 mg
  • Vitamín A 4020 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.

  • 3

    Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu