Žemlový křen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 289 mg
  • Vláknina 567.8 mg
  • Vitamín A 567.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle okrájíme a nakrájíme je na plátky. Přelijeme horkým hovězím vývarem a rozvaříme na kaši. Osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný křen.

  • 2

    Pokrm můžeme zahustit žloutkem a smetanou.

Komentáře k receptu