Skleněné nudle s čínskými houbami
Suroviny
- 115 g Sýr sójový - Tofu
- 115 g Houby Shitake sušené
- 55 g Nudle skleněné
- 30 g Ucho Jidášovo
- 10 ks Pepř černý celý
- 0.5 ks Badyán
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Zázvor celý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Tofu zkvašené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 8 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1713.3 mg
- Vláknina 62216 mg
- Vitamín A 62216 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jidášovou ucho a čínské houby dáme do misek s horkou vodou a necháme cca půl hodiny namočené. Sušené tofu rozlomíme na kousky a ve vodě necháme louhovat dle instrukcí na obalu.
-
2
Scedíme houby a vylouhovanou tekutinu odložíme stranou. Z hub vymačkáme vodu a odřízneme stonky. Na dvě poloviny rozkrojíme větší kloboučky.
-
3
Jidášovou ucho by mělo nakynout do pětinásobné velikosti. Scedíme, opláchneme a osušíme. Tvrdší partie odkrojíme a houby rozkrájíme, každou na dva až tři menší kousky.
-
4
V pánvi se silnějším dnem rozpálíme olej. Přidáme sečuánský pepř, nadrobno nakrájený zázvor, pokrájený česnek a po chvilce houby a červené zkvašené tofu. Promícháme a povaříme 5 minut.
-
5
Do pánve vlijeme vodu z hub a přilijeme též vodu, aby bylo dostatek. Přidáme sójovou omáčku, cukr a badyán, poté zakryjeme a povaříme 30 minut.
-
6
Přidáme Jidášovo ucho a sušené tofu. Povaříme zakryté 10 minut.
-
7
Skleněné nudle scedíme a přidáme je do pánve. Vaříme 10 minut, jeli třeba, přidáme další tekutinu. Ochutíme solí a podáváme.