Singapurské nudle
Suroviny
- 20 g Houby Shitake sušené
- 230 g Nudle vaječné
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 115 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 10 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 78.5 mg
- Draslík 389.6 mg
- Vláknina 8795.5 mg
- Vitamín A 8795.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme houby, zalijeme teplou vodou a 30 minut necháme louhovat. Houby poté scedíme, zachováme ale 2 lžíce vylouhované tekutiny na později, a nakrájíme.
-
2
Dáme vařit nudle do hrnce s lehce osolenou vodou. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme, dáme do misky, pokapeme sezamovým olejem.
-
3
Rozehřejeme si na pánvi olej. Osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Stále mícháme a přidáme po třech minutách práškovou směs na kari, povaříme minutu. Pak přidáme houby, jarní cibulku, zelené fazolky a čínské zelí. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, než zelenina změkne.
-
4
Přidáme sójovou omáčku, nudle, krevety a houbovou tekutinu. Za stálého míchání vaříme tři minuty, aby se vše prohřálo.
-
5
Poté podáváme.