Singapurské nudle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Houby Shitake sušené
  • 230 g Nudle vaječné
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 115 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 78.5 mg
  • Draslík 389.6 mg
  • Vláknina 8795.5 mg
  • Vitamín A 8795.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme houby, zalijeme teplou vodou a 30 minut necháme louhovat. Houby poté scedíme, zachováme ale 2 lžíce vylouhované tekutiny na později, a nakrájíme.

  • 2

    Dáme vařit nudle do hrnce s lehce osolenou vodou. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme, dáme do misky, pokapeme sezamovým olejem.

  • 3

    Rozehřejeme si na pánvi olej. Osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Stále mícháme a přidáme po třech minutách práškovou směs na kari, povaříme minutu. Pak přidáme houby, jarní cibulku, zelené fazolky a čínské zelí. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, než zelenina změkne.

  • 4

    Přidáme sójovou omáčku, nudle, krevety a houbovou tekutinu. Za stálého míchání vaříme tři minuty, aby se vše prohřálo.

  • 5

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu