Vafle s citrónovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 275 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Olej stolní
  • 30 ml Voda pitná
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1262 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 166 mg
  • Vláknina 9081.3 mg
  • Vitamín A 9081.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme s 30 ml vody a necháme svařit v hustý sirup. Do sirupu zamícháme šťávu z citronu a pomeranče. Necháme na teplém místě. Mouku smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.

  • 2

    Vaflovač necháme rozpálit, potřeme olejem a ihned smažíme vafle.

  • 3

    Hotové vafle podáváme polité sirupem a posypané strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou.

Komentáře k receptu