Kuřecí řezanka na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1282 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 666.9 mg
- Vláknina 4577 mg
- Vitamín A 4577 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme troškou mouky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme pomoučené maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zežloutnout, přidáme lžičku kari koření, až se v tuku rozpustí, podlijeme vývarem. Dusíme asi 15 minut. Jakmile se vývar téměř vyvaří, zalijeme smetanou, ještě chvíli podusíme a odstavíme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.