Kuřecí řezanka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1769 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 953.2 mg
- Vláknina 6184.5 mg
- Vitamín A 6184.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli s mrkví na kolečka, brambory na kostičky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a jakmile se rozpustí, přisypeme nudličky masa. Na mírném ohni pozvolna smažíme, ochutíme solí, pepřem, vysmahneme na tuk a maso vyjmeme z pánve. Na tuk v pánvi dáme cibuli, mrkev, lehce orestujeme, podlijeme vínem, necháme z ploviny vyvařit a přisypeme kostičky brambor. Zalijeme vývarem jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Dusíme 15 minut, šťávu necháme ze dvou třetin vyvařit a odstavíme.
-
3
Na talířích upravíme maso a doplníme dušenou zeleninou.