Čínské zelí s kokosovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 27 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 967.9 mg
- Vláknina 8457.5 mg
- Vitamín A 8457.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dresink. Smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, do směsi přimícháme kokosové mléko.
-
2
Cibulku nakrájíme včetně zelené natě na drobné kousky. Nakrájený stonek a nať dáme do oddělených nádob.
-
3
Na velmi drobné kousky nakrájíme čínské zelí.
-
4
Rozehřejeme si na pánvi olej a osmahneme za stálého míchání chilli papričky do křupava. Osmahnuté papričky vyndáme z pánve děrovanou naběračkou a naaranžujeme na talíř. Osmahneme za stálého míchání česnek - 30 až 60 vteřin dozlatova a přidáme ho na talíř k chilli papričkám. Poté osmahneme tvrdší část cibulky, k ní poté přidáme nakrájenou zelenou nať a minutu za stálého míchání restujeme.
-
5
Poté přidáme cibulku k česneku a chilli papričkám.
-
6
Do velkého hrnece dáme vařit osolenou vodu. Až se bude voda vařit, přidáme zelí, 2x zamícháme a ihned scedíme.
-
7
Ohřáté zelí vložíme do velké mísy, přelijeme kokosovým dresinkem a promícháme. Hotové zelí podáváme se směsí smažené zeleniny, můžeme posypat drcenými burskými oříšky.