Jehněčí hřbet s rajčaty na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 120.8 mg
- Draslík 527.3 mg
- Vláknina 3453 mg
- Vitamín A 3453 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj vykostěné maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
-
2
Po hodině pečení pekáček vyndáme z trouby, maso naporcujeme, přidáme k masu rajčata, zasypeme trochou strouhanky a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut, v případě potřeby podléváme.
-
3
Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a podáváme k masu jako přílohu.