Tatranská svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1402 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 586 mg
- Vláknina 2059 mg
- Vitamín A 2059 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Přidáme máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
-
2
Na zjemnění přilijeme smetanu, přisolíme a velmi krátce povaříme.
-
3
Nakonec pokrm ozdobíme brusinkami a plátkem omytého a oloupaného citronu.