Tatranská svíčková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 1500 g Hovězí svíčková
  • 200 g Kompot brusinkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1402 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 586 mg
  • Vláknina 2059 mg
  • Vitamín A 2059 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Přidáme máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

  • 2

    Na zjemnění přilijeme smetanu, přisolíme a velmi krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec pokrm ozdobíme brusinkami a plátkem omytého a oloupaného citronu.

Komentáře k receptu