Jablečný koláč Scania
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 40 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 332.1 mg
- Vláknina 12765.5 mg
- Vitamín A 12765.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem.
-
4
Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí.
-
5
Pečeme 35 minut při 200°C.
-
6
Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem.