Jablečný koláč Scania

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 250 g Strouhanka
  • 200 g Cukr krupice
  • 1000 g Jablka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 332.1 mg
  • Vláknina 12765.5 mg
  • Vitamín A 12765.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem.

  • 4

    Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí.

  • 5

    Pečeme 35 minut při 200°C.

  • 6

    Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem.

Komentáře k receptu