Dánská koruna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 48 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 187.7 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.
-
2
Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.
-
3
Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.
-
4
Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.
-
5
Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.
-
6
Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.
-
7
Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.
-
8
Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.