Salát z květáku a kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 976.2 mg
- Vláknina 13882.4 mg
- Vitamín A 13882.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ve vodě vaříme květák, a to přibližně 5 minut. Poté květák nakrájíme a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím na hrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu a ředkvičky.
-
3
Vychladlý květák smícháme s nastrouhanou zeleninou.
-
4
V míse smícháme olej, cukr, citrónovou šťávu, sůl, pepř, petržel a pažitku.
-
5
Směs nalijeme na připravenou zeleninu, promícháme a můžeme servírovat.