Chřest v omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 309.1 mg
- Vláknina 8282.5 mg
- Vitamín A 8282.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a mlékem v poměru 1:1, osolíme a osladíme. Vaříme zvolna asi 20 minut.
-
2
Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem a provaříme. Přidáme chřest, nasekanou petrželovou nať, smetanu a ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Pokrm ještě krátce povaříme.