Kysané zelí se slaninou dušené

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 344.8 mg
  • Vláknina 5610.5 mg
  • Vitamín A 5610.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí podle potřeby nakrájíme a dáme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka.

  • 2

    V jiném kastrolu krátce osmahneme slaninu nakrájenou na malé kostičky spolu s cibulí, přidáme zelí i se zbytkem vývaru, osolíme a okmínujeme. Vše zamícháme a znovu krátce podusíme.

Komentáře k receptu