Tagliatelle s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 8 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 66.4 mg
- Vláknina 5867.5 mg
- Vitamín A 5867.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně očistíme měkkýše.
-
2
Na oleji osmažíme rozmáčknutý česnek a najemno nasekanou feferonku. Zvolna uvaříme v kastrolu pod pokličkou měkkýše. Hotové vložíme na pánev s česnekem a feferonkou, na vrch dáme nasekanou petrželkou a přidáme rajče nakrájené na kostičky. Mírně osolíme.
-
3
Těstoviny uvaříme „al dente" v osolené vodě, scedíme je a přidáme ke šťávě z mořských plodů. Povaříme, aby šťáva zhoustla.
-
4
Těstoviny podáváme horké.