Reginette s krevetami a cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Reginette
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Cuketa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 227.9 mg
  • Vláknina 8070 mg
  • Vitamín A 8070 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme krevety. Ocásky odložíme stranou a hlavičky společně s bylinkami osmahneme na pánvi dorůžova, zalijeme 3/4l vody a vaříme 1 hodinu. Mezitím cukety nakrájíme na slabé proužky.

  • 2

    Prolisovaný česnek orestujeme na oleji dorůžova společně s feferonkou nasekanou najemno. Přidáme cukety a rychle je osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme ocásky krevet nakrájené na kostičky. Podlijeme troškou teplého vývaru (uvařeného z hlaviček a bylinek) a dochutíme.

  • 3

    Reginette uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s omáčkou.

Komentáře k receptu