Zabalený řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 223.3 mg
  • Draslík 469.8 mg
  • Vláknina 1100.5 mg
  • Vitamín A 1100.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky krátce omyjeme studenou vodou, osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Ochutíme solí a pepřem. Mouku dáme na talíř. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko se smetanou, špetkou soli a muškátovým oříškem.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízky dobře obalíme v mouce, potom ve vaječné směsi a na středně velkém plameni smažíme z každé strany 3-5 min., až dostanou světle hnědou barvu. Před obracením pokapeme zbývající vaječnou směsí. Servírujeme teplé s pestrým salátem.

Komentáře k receptu