Telecí plátky s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 126.4 mg
- Draslík 588.8 mg
- Vláknina 6005 mg
- Vitamín A 6005 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky o velikosti dlaně. Poté maso naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
-
2
Na orestované plátky vlijeme několik sběraček vody a dusíme, dokud není maso měkké. Hotové maso vyjmeme na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme.
-
3
V mezičase udusíme zeleninu a v mixéru rozmixujeme každý druh zvlášť. Ochutíme pepřem a solí.
-
4
Maso servírujeme se všemi druhy dušené zeleniny a přilijeme zahuštěnou šťávu.