Telecí plátky s dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Telecí maso přední
  • 20 g Olej rostlinný
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Květák
  • 80 g Špenát listový čerstvý
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.4 mg
  • Draslík 588.8 mg
  • Vláknina 6005 mg
  • Vitamín A 6005 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky o velikosti dlaně. Poté maso naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 2

    Na orestované plátky vlijeme několik sběraček vody a dusíme, dokud není maso měkké. Hotové maso vyjmeme na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme.

  • 3

    V mezičase udusíme zeleninu a v mixéru rozmixujeme každý druh zvlášť. Ochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Maso servírujeme se všemi druhy dušené zeleniny a přilijeme zahuštěnou šťávu.

Komentáře k receptu