Salát z grilovaných paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Česnek
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 195.7 mg
  • Vláknina 3993.5 mg
  • Vitamín A 3993.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na grilu opečeme papriky tak, aby byla jejich slupka tmavě zbarvená.

  • 2

    Hotové papriky necháme vychladnout v uzavřené nádobě.

  • 3

    Vychladlé papriky zbavíme slupky a nakrájíme.

  • 4

    V míse smícháme nakrájené papriky, petržel, ocet, olej a sůl.

  • 5

    Salát podáváme ihned po jeho zhotovení.

Komentáře k receptu