Kořeněný losos s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Baby špenát
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Losos - filety
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 338.2 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 5920.8 mg
  • Vitamín A 5920.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa zbavíme kůže.

  • 2

    V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené.

  • 3

    V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple.

  • 4

    Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu