Kořeněný losos s omáčkou
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 150 g Baby špenát
- 6 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Losos - filety
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- 1 polévková lžíce Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 338.2 mg
- Draslík 280.2 mg
- Vláknina 5920.8 mg
- Vitamín A 5920.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa zbavíme kůže.
-
2
V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené.
-
3
V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple.
-
4
Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.