Císařská hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 700 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 116.5 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 367.5 mg
  • Vitamín A 367.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme, osolíme a okmínujeme. Potřeme máslem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přidáme ještě kousek másla a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přikryté druhým pekáčem. Maso zůstane šťavnaté.

  • 2

    Během pečení podléváme vodou, z okrajů pekáče seškrabujeme vypečenou šťávu a znovu podléváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a dušený špenát.

Komentáře k receptu