Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 47 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 224.5 mg
- Draslík 605.3 mg
- Vláknina 1327.5 mg
- Vitamín A 1327.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plátky slaniny nadrobno nakrájíme a opékáme za stálého míchání bez tuku 3-4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pánev odstavíme a do slaniny vmícháme prolisovaný česnek, 2 lžíce hrubé hořčice a rozdrobené tmavé pečivo nebo strouhanku z tmavého pečiva.
-
2
Kůži na spodních stehnech opatrně uvolníme od masa tak, abychom neprotrhli kůži, a do vzniklého prostoru naneseme trochu směsi s hořčicí. Kůži pak opět urovnáme.
-
3
Kuřecí stehna obalíme plátky prorostlé slaniny, které upevníme párátkem.
-
4
Zbývající hořčici smícháme s olejem a směsí potřeme povrch slaniny. Pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu nebo nad žhavým dřevěným uhlím zhruba 25 minut. šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly do nejsilnějšího místa na stehně musí být čirá.
-
5
Grilovaná stehna se slaninou ozdobíme snítkami petrželky. Můžeme je podávat teplá nebo studená, nejlépe s křupavým bílým pečivem.