Základní salát z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 568.8 mg
- Vláknina 9800 mg
- Vitamín A 9800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulvu červené řepy důkladně očistíme, opereme a celou ponořenou ji 30 minut vaříme v osolené vodě. Ještě za tepla scedíme, oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které v míse zalijeme octem a olejem. Takto předpřipravený salát můžeme použít s dalšími ingrediencemi.