Základní salát z červené řepy

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Červená řepa
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 9800 mg
  • Vitamín A 9800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulvu červené řepy důkladně očistíme, opereme a celou ponořenou ji 30 minut vaříme v osolené vodě. Ještě za tepla scedíme, oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které v míse zalijeme octem a olejem. Takto předpřipravený salát můžeme použít s dalšími ingrediencemi.

Komentáře k receptu