Italské rizoto na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 12 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 314.2 mg
- Vláknina 5196.7 mg
- Vitamín A 5196.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety.
-
2
Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku bílého vína. Postupně, jak se tekutina vsakuje, přiléváme vývar.
-
3
Do hotové rýže přidáme namočené, osmahnuté houby.
-
4
Na talíři rizoto ozdobíme nastrouhaným sýrem.