Pražma na pórku s mandlemi
Suroviny
- 80 g Mandle
- 300 g Rýže dušená
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 4 ks Mrkev kořen
- 4 ks Pórek
- 10 ks Rajčata
- 1 kg Pražma
- 1.5 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 24 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 173.5 mg
- Draslík 2149.6 mg
- Vláknina 33059.1 mg
- Vitamín A 33059.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé (chlazené) plátky Pražmy omyjeme, osušíme, zbavíme kostiček, nakrájíme na proužky dlouhé okolo 5 cm. Dáme je do mísy, kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, necháme chvíli v chladničce.
-
2
Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s mrkví. Zeleninu pokrájíme na kroužky. Červená sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme je.
-
3
Ve woku si rozpálíme olivový olej a plátky ryby restujeme na straně s kůží. Rybu vyjmeme a odložíme na talíř. K zbylému oleji přidáme lžíci másla a na rozehřátém tuku za stálého míchání prudce osmažíme pórek s mrkví, přidáme mandle, kečup, chilli omáčku a rajčata. Promícháme, vrátíme na zeleninu plátky ryby, opatrně promícháme, posypeme petrželovou natí a necháme smažit ještě minutu.
-
4
Pražmu podáváme s dušenou rýží.
-
5
-
6
-
7