Pražma na pórku s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 300 g Rýže dušená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pórek
  • 10 ks Rajčata
  • 1 kg Pražma
  • 1.5 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 173.5 mg
  • Draslík 2149.6 mg
  • Vláknina 33059.1 mg
  • Vitamín A 33059.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé (chlazené) plátky Pražmy omyjeme, osušíme, zbavíme kostiček, nakrájíme na proužky dlouhé okolo 5 cm. Dáme je do mísy, kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, necháme chvíli v chladničce.

  • 2

    Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s mrkví. Zeleninu pokrájíme na kroužky. Červená sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme je.

  • 3

    Ve woku si rozpálíme olivový olej a plátky ryby restujeme na straně s kůží. Rybu vyjmeme a odložíme na talíř. K zbylému oleji přidáme lžíci másla a na rozehřátém tuku za stálého míchání prudce osmažíme pórek s mrkví, přidáme mandle, kečup, chilli omáčku a rajčata. Promícháme, vrátíme na zeleninu plátky ryby, opatrně promícháme, posypeme petrželovou natí a necháme smažit ještě minutu.

  • 4

    Pražmu podáváme s dušenou rýží.

  • 5

  • 6

  • 7

Komentáře k receptu