Ovocné želé s vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cukr moučkový
  • 5 g Sůl
  • 80 g Cukr skořicový
  • 250 g Zmrzlina vanilková
  • 70 g Koňak vaječný
  • 80 g Želé ovocné v prášku
  • 400 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 132.5 mg
  • Vláknina 89775 mg
  • Vitamín A 89775 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želé připravíme podle návodu se 70 g cukru. Do mělké misky dáme rozmíchané želé a necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

  • 2

    Druhý den želé uvolníme od okraje misky špičkou nože. Misku ponoříme do horké vody a želé vyklopíme na navlhčený podnos. Želé nakrájíme na kostičky nožem namočeným ve vodě a upravíme do dezertních misek.

  • 3

    Vanilkovou zmrzlinu mírně rozmrazíme a smícháme s vaječným koňakem. Kostky želé lehce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu