Chřest smažený v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 3 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 400 g Chřest zelený
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ledová tříšť
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 6201.8 mg
  • Vitamín A 6201.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme na 190 °C. Chřest nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na těstíčko rozmícháme v míse vejce a 250 ml ledově vychlazené vody. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mísu obložíme ledem.

  • 3

    Kousky chřestu protáhneme těstíčkem, necháme okapat a dozlatova smažíme na rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.

Komentáře k receptu