Vepřová svíčková s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Olivová pasta černá
  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Sherry brandy
  • 6 ks Rajčata
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1029.8 mg
  • Vláknina 4382.5 mg
  • Vitamín A 4382.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej. Vložíme maso s nasekaným česnekem a prudce doměkka osmažíme. Maso osolíme, opepříme a přimícháme sherry. Vyjmeme na mísu a horké uchováme.

  • 3

    Připečeniny rozředíme asi 150 ml vody. Přidáme olivovou pastu a omáčku zredukujeme.

  • 4

    Maso obložíme nakrájenými rajčaty, přelijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu