Vepřová svíčková s česnekovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 1029.8 mg
- Vláknina 4382.5 mg
- Vitamín A 4382.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na silnější plátky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej. Vložíme maso s nasekaným česnekem a prudce doměkka osmažíme. Maso osolíme, opepříme a přimícháme sherry. Vyjmeme na mísu a horké uchováme.
-
3
Připečeniny rozředíme asi 150 ml vody. Přidáme olivovou pastu a omáčku zredukujeme.
-
4
Maso obložíme nakrájenými rajčaty, přelijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.