Kuřecí soté na jehle s omáčkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cukr třtinový
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 80 g Omáčka sójová
  • 25 g Sardelová pasta
  • 5 g Sůl
  • 25 g Cukr krupice
  • 3 g Cukr vanilka
  • 80 g Olej rostlinný
  • 50 g Omáčka Tahini
  • 25 g Pepř červený celý
  • 120 g Arašídy
  • 25 g Paprikový protlak
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Víno portské
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej sezamový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 873 mg
  • Vláknina 11240 mg
  • Vitamín A 11240 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu ze 2 lžic sójové omáčky, vína, sezamového oleje, třtinového cukru a pepře. Z masa nakrájíme kostky, promícháme s marinádou, přikryjeme a marinujeme v chladu 1-2 dny. Rozehřejeme lžíci oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou šalotku, česnek a chilli papričku. Osolíme. Na jiné pánvi opražíme na 1 lžíci rozehřátého oleje arašídy a rozmixujeme je.

  • 2

    K šalotce přilijeme 200 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme arašídy, sardelovou pastu, citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby osolíme. Chvíli redukujeme.

  • 3

    Maso napícháme na špízy a osmažíme v pánvi po všech stranách na troše rozehřátého oleje.

  • 4

    Zbývající sójovou omáčku rozmícháme se sezamovou a paprikovou pastou. Osladíme a též podáváme ke špízu.

Komentáře k receptu