Hroznová omáčka ke smaženému hermelínu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 34 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 160.2 mg
- Draslík 323.6 mg
- Vláknina 6492.5 mg
- Vitamín A 6492.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozny rozpůlíme a vybereme jadérka. Smícháme s želé a grappou a necháme proležet nejméně 3 hodiny.
-
2
Hermelín příčně rozpůlíme a obalíme v trojobalu, přičemž do strouhanky přimícháme nastrouhané ořechy.
-
3
V pánvi rozehřejeme dostatečné množství přepuštěného másla a sýr osmažíme dozlatova. Vyndáváme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.
-
4
Na dezertní talíře upravíme vždy polovinu smaženého sýra a hroznovou omáčku.