Hroznová omáčka ke smaženému hermelínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 cl Grappa
  • 1 balení Želé ovocné v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 323.6 mg
  • Vláknina 6492.5 mg
  • Vitamín A 6492.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozny rozpůlíme a vybereme jadérka. Smícháme s želé a grappou a necháme proležet nejméně 3 hodiny.

  • 2

    Hermelín příčně rozpůlíme a obalíme v trojobalu, přičemž do strouhanky přimícháme nastrouhané ořechy.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme dostatečné množství přepuštěného másla a sýr osmažíme dozlatova. Vyndáváme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.

  • 4

    Na dezertní talíře upravíme vždy polovinu smaženého sýra a hroznovou omáčku.

Komentáře k receptu