Sekané žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 501.5 mg
  • Vláknina 3252 mg
  • Vitamín A 3252 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme žampiony, dáváme pozor, abychom nepoškodili kloboučky, budeme je plnit.

  • 2

    Vyřízneme nožičky hub, které dáme do náplně.

  • 3

    Nasekáme nožičky najemno, promícháme je se sýrem, který jsme nastrouhali.

  • 4

    Přimícháme nasekanou petrželku, osolíme.

  • 5

    Hmotou naplníme kloboučky žampionů, dáme na pekáč a vložíme do vyhřáté trouby.

  • 6

    Hotové žampiony přelijeme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu