Vepřové řízky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 643.5 mg
  • Vláknina 5482.4 mg
  • Vitamín A 5482.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové řízky nařízneme na okrajích a lehce je naklepeme.

  • 2

    Maso osolíme a obalíme v trojobalu - vejce rozšleháme s rostlinným olejem a mlékem. Smažíme dozlatova po obou stranách.

  • 3

    Nakonec usmažené řízky obložíme dílky citronu a petrželovou natí.

Komentáře k receptu