Polévka z paprik s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1113 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 278.2 mg
- Vláknina 1398.8 mg
- Vitamín A 1398.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, celer nastrouháme nahrubo.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme papriku, krátce osmažíme. Přimícháme lžíci rajčatového protlaku, promícháme, podusíme ještě minutu a zalijeme vývarem. Jakmile se polévka znovu začne vařit, přidáme celer, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku. Vaříme ještě 12 až 15 minut.
-
3
Do talířů nasypeme posekanou petrželku a zalijeme polévkou.