Polévka z paprik s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 100 g Paprika červená
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Česnek sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1113 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 278.2 mg
  • Vláknina 1398.8 mg
  • Vitamín A 1398.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, celer nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme papriku, krátce osmažíme. Přimícháme lžíci rajčatového protlaku, promícháme, podusíme ještě minutu a zalijeme vývarem. Jakmile se polévka znovu začne vařit, přidáme celer, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku. Vaříme ještě 12 až 15 minut.

  • 3

    Do talířů nasypeme posekanou petrželku a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu