Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.2 mg
- Vláknina 2950.3 mg
- Vitamín A 2950.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
-
2
Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí.
-
3
Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky.