Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Citronová kůra
- 3 g Pomerančová kůra
- 120 g Řeřicha
- 10 g Cukr krupice
- 12 ks Maliny
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 397.2 mg
- Vláknina 1670.5 mg
- Vitamín A 1670.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakapeme lžící slunečnicového oleje, přidáme citronovou a pomerančovou kůru a marinujeme asi 15 minut.
-
2
Řeřichu očistíme a omyjeme a necháme ji dobře okapat. Smícháme ocet, vodu, ořechový a zbývající slunečnicový olej, okořeníme solí, pepřem a špetkou cukru. Do zálivky opatrně vmícháme maliny.
-
3
Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a pomalu na něm osmažíme krůtí nudličky do zlatožluta.
-
4
Na talíř upravíme řeřichu a maso a pokapeme malinovou zálivkou.