Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Citronová kůra
  • 3 g Pomerančová kůra
  • 120 g Řeřicha
  • 10 g Cukr krupice
  • 12 ks Maliny
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 397.2 mg
  • Vláknina 1670.5 mg
  • Vitamín A 1670.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakapeme lžící slunečnicového oleje, přidáme citronovou a pomerančovou kůru a marinujeme asi 15 minut.

  • 2

    Řeřichu očistíme a omyjeme a necháme ji dobře okapat. Smícháme ocet, vodu, ořechový a zbývající slunečnicový olej, okořeníme solí, pepřem a špetkou cukru. Do zálivky opatrně vmícháme maliny.

  • 3

    Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a pomalu na něm osmažíme krůtí nudličky do zlatožluta.

  • 4

    Na talíř upravíme řeřichu a maso a pokapeme malinovou zálivkou.

Komentáře k receptu