Ořechové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Rýže loupaná
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 8 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 125 mg
  • Vláknina 4287 mg
  • Vitamín A 4287 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát.

  • 3

    Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 5

    Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut.

  • 6

    Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu