Ořechové řezy
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
- 150 g Rýže loupaná
- 300 g Tvaroh jemný
- 100 g Cukr krupice
- 400 g Mouka polohrubá
- 400 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Tuk
- 8 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 125 mg
- Vláknina 4287 mg
- Vitamín A 4287 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát.
-
3
Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
-
4
Troubu předehřejeme na 180C.
-
5
Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut.
-
6
Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem.