Šafránovo-vinná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 86.5 mg
- Vláknina 1067.5 mg
- Vitamín A 1067.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zahřejeme 40 g másla, na kterém necháme zesklovatět drobně nakrájenou šalotku. Posypeme moukou a vlijeme víno. Mícháme do zhoustnutí. Přimícháme šafrán a propasírujeme. Omáčku opět přivedeme k varu a za stálého šlehání přidáme zbytek másla. Dochutíme vermutem, solí a pepřem.