Spetsofai z Pilia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Paprika zelená
  • 100 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Klobása Dunajská
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Lilek
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1599.5 mg
  • Vláknina 29747.5 mg
  • Vitamín A 29747.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 184.1 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat.

  • 2

    Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

  • 3

    Servírujeme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu