Spetsofai z Pilia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 81 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1599.5 mg
- Vláknina 29747.5 mg
- Vitamín A 29747.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 184.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat.
-
2
Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
-
3
Servírujeme ozdobené petrželkou.