Bramborové špízy s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 4 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 1019.8 mg
- Vláknina 13651.8 mg
- Vitamín A 13651.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, propláchneme, necháme vychladnout a oloupeme.
-
2
Každou krevetu zabalíme do 1 šalvějového lístku, každou bramboru do 1 plátku slaniny. Na každý špíz napichujeme střídavě krevety a brambory.
-
3
Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme po každé straně 8 minut. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.