Celerová polévka s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 300 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 407.8 mg
  • Vláknina 3277.5 mg
  • Vitamín A 3277.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a na másle krátce orestujeme. Zasypeme moukou, ještě chvíli smažíme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut.

  • 2

    Chleba nakrájíme na kostičky a na kousku másla lehce orestujeme.

  • 3

    Do talířů nasypeme kousky chleba, zalijeme horkou polévkou a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu