Sépie se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1722 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 2644.9 mg
- Vláknina 16310.5 mg
- Vitamín A 16310.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.2 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie dobře očistíme, propláchneme a pokrájíme, necháme okapat v cedníku.
-
2
Mezitím osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli, potom přihodíme sépii a necháme vařit tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda a nezůstane jen olej.
-
3
Listy špenátu omyjeme, scedíme, pokrájíme nadrobno a přihodíme k sépiím. Přidáme kopr, petržel, osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou a vaříme asi hodinu.