Domácí hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 480.5 mg
- Vláknina 6287.5 mg
- Vitamín A 6287.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na hranolky. Propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme. Dáme do mísy a důkladně promícháme s olejem.
-
2
Hranolky rozprostřeme po plechu a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 200 °C 40-45 minut dozlatova. Jednou obrátíme. Osolíme, opepříme a podáváme horké.