Lanýže na šampaňském
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 160 mg
- Vláknina 1039.8 mg
- Vitamín A 1039.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 479.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké lanýže dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme lanýže, osolíme, opepříme, podlijeme šampaňským a telecím vývarem. Pekáček zakryjeme alobalem a necháme dusit. Dusíme asi 10 minut, pekáček odkryjeme a necháme ještě 5 minut stát, ať se lanýže máčí ve vývaru.
-
3
Potom lanýže vyjmeme, zbylou tekutinu trochu vyvaříme, přidáme špetku solamylu, rozmícháme, necháme projít varem a lanýže šťávou přelijeme.